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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
20/02/2002 |
Data da última atualização: |
20/02/2002 |
Autoria: |
LIMA, D. de A. |
Título: |
A cobertura vegetal da Estacao Experimental do Cedro, Pernambuco. |
Ano de publicação: |
1956 |
Fonte/Imprenta: |
Recife: Universidade Rural de Pernambuco, 1956. |
Páginas: |
17p. |
Série: |
(Comunicado Tecnico, 11). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Bosque; Vegetação herbácea. |
Thesagro: |
Cobertura Vegetal. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00456nam a2200157 a 4500 001 1289997 005 2002-02-20 008 1956 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aLIMA, D. de A. 245 $aA cobertura vegetal da Estacao Experimental do Cedro, Pernambuco. 260 $aRecife: Universidade Rural de Pernambuco$c1956 300 $a17p. 490 $a(Comunicado Tecnico, 11). 650 $aCobertura Vegetal 653 $aBosque 653 $aVegetação herbácea
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
03/02/1993 |
Data da última atualização: |
22/07/2020 |
Autoria: |
ALVES, S. de M. |
Afiliação: |
SERGIO DE MELLO ALVES, CPATU. |
Título: |
Studies on the volatile constituents of certain Amazonian fruits. |
Ano de publicação: |
1978 |
Fonte/Imprenta: |
Davis: University of California, 1978. |
Páginas: |
76 p. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
M.Sc. Thesis. |
Conteúdo: |
The volatile constituents of bacuri, cupuacu, muruci and tapereba were isolated by steam distillation-extraction of pulp or juice of the canned fruits. Essences were subjected to gas chromatographic analysis in high resolution wall-coated open tubular glass capillary column; identification of the volatile constituents was based on mass spectral analysis, and gas chromatographic retentions in linear temperature programmed runs. Considered individually, nome of the compounds identified duplicates the aroma of any of these fruits. The results observed indicate that the typical aroma for each individual fruit is due not to one compound, but is probably the result of an integrated response to a wide spectrum of compounds. |
Palavras-Chave: |
Aromas; Brasil; Comportamento aromatico; Composição volatil; Constituintes volateis; Constituintes voláveis; Fruit; Frutas tropicais; Muruci; Região tropical; Taperebá; Tepereba; Theobroma grandiflora; Volatile composition. |
Thesagro: |
Bacuri; Clima Tropical; Cupuaçu; Fruta; Fruta Tropical; Industrialização; Murici; Platonia Insignis; Química; Recurso Econômico; Spondias Lutea. |
Thesaurus NAL: |
Amazonia; aromatic compounds; Byrsonima crassifolia. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01937nam a2200469 a 4500 001 1401803 005 2020-07-22 008 1978 bl uuuu m 00u1 u #d 100 1 $aALVES, S. de M. 245 $aStudies on the volatile constituents of certain Amazonian fruits. 260 $aDavis: University of California$c1978 300 $a76 p. 500 $aM.Sc. Thesis. 520 $aThe volatile constituents of bacuri, cupuacu, muruci and tapereba were isolated by steam distillation-extraction of pulp or juice of the canned fruits. Essences were subjected to gas chromatographic analysis in high resolution wall-coated open tubular glass capillary column; identification of the volatile constituents was based on mass spectral analysis, and gas chromatographic retentions in linear temperature programmed runs. Considered individually, nome of the compounds identified duplicates the aroma of any of these fruits. The results observed indicate that the typical aroma for each individual fruit is due not to one compound, but is probably the result of an integrated response to a wide spectrum of compounds. 650 $aAmazonia 650 $aaromatic compounds 650 $aByrsonima crassifolia 650 $aBacuri 650 $aClima Tropical 650 $aCupuaçu 650 $aFruta 650 $aFruta Tropical 650 $aIndustrialização 650 $aMurici 650 $aPlatonia Insignis 650 $aQuímica 650 $aRecurso Econômico 650 $aSpondias Lutea 653 $aAromas 653 $aBrasil 653 $aComportamento aromatico 653 $aComposição volatil 653 $aConstituintes volateis 653 $aConstituintes voláveis 653 $aFruit 653 $aFrutas tropicais 653 $aMuruci 653 $aRegião tropical 653 $aTaperebá 653 $aTepereba 653 $aTheobroma grandiflora 653 $aVolatile composition
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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